Jag måste erkänna att kroppen tagit stryk av ett långt spännande och stundtals vilt liv. Det slutade med att jag efter en kaotisk skilsmässa 2010 med besked om att jag drabbats av en dödlig sjukdom blev bostadslös. Ett tag sov jag i bilen, ett tag hemma hos folk som var justa nog att erbjuda soffor och madrasser på golv och ibland en skön säng att slagga i.

 

KRASCHAD KROPP

Jag vägrade att acceptera den pensionerade läkarens cancerbesked och drog istället ner till kampsportsklubbar och gym och körde skiten ur mig 7 dagar i veckan. Kanske inte det smartaste att göra när man är 60 bast och inte tränat på över 30 år. Mycket riktigt kraschade kroppen på kuppen, axlar slets ur led och hälsenor gick av förutom att varje muskelfäste och ligament skrek på hjälp. Som grädden på moset fick jag artros i knän höfter och ryggen såg ut som ett skeppsvrak på röntgenplåtarna. I över tio år käkade jag morfin mot smärtorna och jag kan garantera att det tar bort smärtan men samtidigt gör en seg och loj som en snigel i skallen. Därför slutade alla planer på samma sätt, med snack utan verkstad. Förra hösten 2022 nådde jag toppen av botten och kunde knappast stå upp längre så bestämde jag mig för att lösa detta på egen hand och ändra livsstil. När vågen för en och en halv månad sedan stod på 122 kilo fick det fan vara nog. Samma år jag fyller 70 har jag anammat ordspråket att ”drakar lyfter bäst i Motvind” samt att det svåraste att ändra på hos en människa är beteendet.

Även om jag inte siktar därför på att bli världens äldsta gigolo och oldfluencer så har stenarna redan börjat rulla som pingisbollar ur en tung ryggsäck och framtiden lovar gott så länge hälsan tillåter och för den som är intresserad kan vi i bandet berätta lite mer om hur framtiden kan komma att se ut.

Motvind kommer 2023 endast göra ett fåtal spelningar på bl.a Sweden Rock Festival och som första akt den 1 maj under Lisebergs 100 årsjubileum. På Sweden Rock Festival blir det tillsammans med massor av internationella och Svenska band som precis som vi älskar rock och hårdrock. På Liseberg kommer det att bli tillsammans med det gamla proggbandet Nynningen som vi lirat tillsammans med tidigare bl.a. på ett utsålt Pustervik i december 2019 innan pandemin stängde alla spelställen.

 

BIOGRAFI, DOKUMENTÄR OCH EN NY FULLÄNGDSSKIVA

Vi kommer i år istället att arbeta stenhårt med att färdigställa sådant vi inte hunnit tidigare där biografi, dokumentär och inte minst en ny fullängdsskiva ligger i pipeline. 2024 är året då Motvind firar 50 års kompromisslös rockmusik med texter som aldrig låter sig köpas eller drillas bort av människor som inte har en aning om hur livet på botten av samhället känns för den och de som aldrig kommer att ses eller höras i kulturmedia eller i kändiselitens märkliga värld.

Vi kommer att spela in videos och faktiskt försöka oss på att nå utanför Sveriges och Skandinaviens gränser genom att även ge ut låtarna på Engelska. Inte för att vi tror oss kunna göra karriär utomlands men för att de texter vi gjort som uppskattats varmt av enkla människor på svenskt territorium endast hamnat i öronen på de som förstår svenska språket.

Varför inte på arabiska eller somaliska när vi ändå håller på? Där svaret lika enkelt som självklart.

Vår musik har alltid inspirerats av brittisk och amerikansk musiktradition inom blues, rock och pop och det känns närmast idiotiskt att ett budskap som nått max 10 miljoner människor i ett land på de norra breddgraderna inte skulle fått en chans att bli lyssnade på i resten av världen. Vi tror nämligen att den enkla människan kort och gott är i majoritet på den här planeten och är lika intresserade som oss och dig av en textmässig blandning av sanning, satir och kärlek till den enkla människan kommer dem tillhanda.

Du som följer oss får garanterat se och höra mer nytt från oss framöver än vad som hänt under de senaste 40 åren.

Väl mött från Jack, Berra, Birger, Ulf och Staffan!