På gång

Vad är på gång?

”Reprisen av Motvinds galna berättelse om den enkla människans vedermödor i det Sverige som en gång fanns kommer efter två succéartade föreställningar i Oktober att kunna upplevas på Musikens Hus den 10 december 2022.

Motvind har grävt i sin låtskatt och presenterar material som inte spelats på över 40 år och har även tagit tillfället i akt att återknyta kontakten med bandets förste keyboardist ”Staffan Dahl” som spelar så tung rock, blues och gospel att trumhinnorna gråter.

Med barnförbjudna historier, skamlös rockmusik med kompromisslöst enkla texter, smäktande ballader och ”Machetes” cowboypunk accentuerad av en av förortens nya röster ”Ida Schönbeck” som förrätt och dessert siktar vi mot en trerätters kvällssoaré i musikens tecken.

Jack McGuinness fumlar med texter och artros under översyn av Motvinds tyngsta line-up någonsin med Bas-Berra, Birger Löfman, Staffan Dahl och Ulf Jansson som marktrupper.

Be there, or be square!”

Motvind kommer under vinterhalvåret att presentera ett nytt koncept som kallar för ”Pissa i Motvind”, en hyfsat sann historia om Göteborg och de människor som står oss nära. Soppan från ljugarbänken är starkt kryddad med anekdoter och saltstänkt humor från förortens skrymslen och biktbås.

Vi berättar om hur och varför människorna i våra texter fick liv där vi avslöjar hur det gick till när Elin som föddes 1900 förvandlades från sexbarnsmor till smugglardrottning eller hur och varför en spottloska från en städerska fick huden att sitta kvar på sångaren i bandet.

Spelningar & Evenemang