Video

Sweden Rock 2023

Vi tackar Olle Högberg som stod längst framme vid kravallstaketet och filmade vår konsert på Sweden Rock Festival den 10 Juni 2023.

Han har en Youtubesida som heter Olles Mancave med massor av bra musik han fångat på film genom åren. Trevlig är han dessutom!

Här är öppningsnumret och första låten från vårt framträdande på Sweden Rock i Juni!

Tilt

När jag skrev låten ”Tilt” fanns det en livs levande snubbe som gav upphov till texten.

Han hängde i samma spelhall på Femmans torg i Göteborg som jag själv brukade besöka för att testa de nya arkad- och flipperspelen som ägaren ”Ted” köpt in.

Det var egentligen en stor biljardhall där ägaren varit tidigt ute och förstått att de här spelen verkligen kunde fånga de unga besökarnas intresse.

Snubben som texten till ”Tilt” handlade om anlände varje förmiddag med en stor plastburk under armen där han förvarade mackor, lunch och eftermiddagsfika.

Sedan satt han som hypnotiserad framför dator- och flipperspelen tills ”Ted” försiktigt föste ut honom i kvällsmörkret.

Vet inte hur snubben fick ihop stålarna han matade maskinerna med men något jobb lär han ju inte hunnit med med tanke på att han satt 24/7 vecka efter vecka året runt med glasartad blick framför ”Space invaders”, ”Phoenix” och det nya flipperspelet dedikerat till rockgruppen KISS.

Snacka om tidigt spelmissbruk där livet signalerade långt innan den datorspelsvärld vi känner idag där ”Shoot ’em kill ’em-spelen” från militärindustrin använts både som övning och i fält sprängde alla vallar för nettointäkter i spelindustrin.

Då tyckte jag att texten illustrerade hur en människas liv blev lika tiltat som när flipperspel tjöt och la av om man inte behandlade dem med varsam hand.