Motvind är inte kända för hur ofta vi repar, snarare för hur högt och snabbt vi klarar av att genomföra det som egentligen borde ta längre tid. Vi har väl både tur och änglar på vår sida och jag förvånas själv varje gång över hur jag kan behålla lugnet när jag står längst fram i frontlinjen på scen och vet om det där.

Inför Sweden Rock 2107 lyckades BasBerra övertyga mig om att vi skulle repa tre gånger. Jag stönade och gnydde en del över det där eftersom det brukar landa på max en repetition inför de få spelningar vi gör varje år. Men att det blev bra som fan med de extra båda repen måste jag erkänna.

Inför konserten på Pustervik nu i veckan så har vi med oss en vikarie och en ny förmåga via Stefan Bellnäs som vickar på bas för BasBerra som hade bokat in ett annat jobb i Borås den 12 december. Sedan lyfter vi på hatten för John Lönnmyr som anslöt på keyboards igår tack vare ett tips från Motvinds nya ordinarie keyboardist och bandmedlem Dan Helgesen. John kompletterade verkligen med synthljud och solon samt fint pianolir och körstämmor.

Egentligen är det förvånande hur kul man kan ha på jobbet och hur enkelt det är att komma överens med andra musiker som kan sina instrument och det är kanske något för beslutsfattare i världen att seriöst fundera över. Musik och kultur genererar inte hat eller konkurrens och man kan inte ljuga sig till ett bra framträdande. Dessutom har man har bara en chans när man står på scen att få publiken att bekräfta att ett performance är av tvättäkta kvalitet och kommer från hjärteroten.

Efter kvällens genrep idag måndag den 9 December ser vi verkligen fram emot att dela med oss av det vi har att erbjuda på scen torsdag den 12 december på Pusterviks i Göteborg.